Записки цецинського самашедшого-5, Або Скільки коштує замовити «буковинського Робін Гуда»?

Кожен народ має своїх казкових або історичних героїв, яких поважає за безкорисну боротьбу за інтереси простих людей. Експресивні мексиканці бавлять дітей переказами про Зорро, чопорні британці пам’ятають про Робін Гуда, москальня оспівує Стєньку Разіна. Буковинці ж гордяться Олексою Довбушем та Лук’яном Кобилицею.

Слава борців за народне добро не дає спокійно спати і нашим сучасникам. Наприклад, Олег Тягнибок грізно погрожує всім, хто сміє сумніватися в праведності ВО «Свобода», а Олег Ляшко махає вилами та гундосить «падлюки».

На регіональному рівні також вистачає своїх хворобливих правдоборців. За останні півтора роки на Буковині вималювалося кілька персонажів, які один з перед одного переконують, що без них і люстрація не відбудеться, і реформи не підуть, і взагалі життя доброго не буде. Імена їх відомі і перед виборами у кожного на слуху. Тут і вічно гнаний екс-мер Новодністровська Руслан Панчишин, і його вірний побратим, любитель повирішувати за 1500 євро проблеми знедоленого студенства Олексій Крикливець, і вічний любитель бабусь Віталій Михайлішин, і шепелявий шансоньє-укропівець Віталій Ткачук, і бойовий таджицький прапорщик Юрій Ковалець, і головний борець із ментами й лісниками Ігор Жижиян.

 

Об’єднує таких різних і по фейсу, і по характеру «борців» кілька спільних речей. По-перше, хворобливе марнославство, яке змушує їх оволодівати найвитонченішими прийомами балабольського мистецтва. По-друге, бажання без мила встромити в кожну проблемну ділянку свого довгого носа, аби мати з того зиск. По-третє, вміння піклуватися про гроші народні так, щоб і про власну кишеню не забувати.

Найбільш яскраво останнім часом сяє зірка керівника громадської організації «Патріотична громада Буковини» Ігоря Жижияна.

Секрет його успіху простий – треба бути кредитним шахраєм, відсидіти кілька років за відповідними статтями Кримінального кодексу, слати слізні листи з-за решітки, вийти після Революції Гідності, звинуватити злочинну владу у політичних переслідуваннях. Після цього створити громадську організацію, обізвати її патріотичними словами, вчепити на груди відзнаку волонтера, кричати на кожному кроці про допомогу військовим, справедливо тролити «Сбєрбанк Росії» і помаленьку підтягувати під себе сумнівну публіку, яка за ламаний гріш готова демонструвати праведний гнів.

Такі стартові умови Ігор Жижиян виконав швиденько, трішки попрацював на імідж патріота і почав помаленьку починати збирати дивіденди. Ці дивіденди для широкої публіки недоступні, а лише для свого вузького кола, бо виражаються у твердій, вільно конвертованій американській валюті. А простим людям можна і далі розказувати про справедливість, якої «Патріотична громада Буковини» обов’язково доб’ється проведенням різних протестних акцій.

А щоб люди не скучали, акції мають бути гучними і феєричними, із пікантною родзинкою та яскравою картинкою. Для цього потрібна фантазія, з якою у Ігоря Жижияна все склалося добре, інакше не зміг би він брати у банках кредити під неіснуюче житло. І от 3 лютого 2015 року чернівчани із подивом споглядали за тим, як купка осіб різної, але переважно злодійської, зовнішності під стінами обласної міліції на вулиці Головній радо розмахує прапорами, гаслами і кричить на все горло «Зінченка геть!». При цьому тягає смітник та грізно обіцяє прокатати в ньому усіх нерадивих ментів, які не пройшли процедури люстрації.

Називалося все те театралізоване дійство акцією протесту «Альтфатер для Зінченка, або терпець увірвався». Організував та провів її, а потім довго похвалявся результатами наш герой.

Офіційною метою оголосив проведення громадської люстрації начальника УМВС Валерія Зінченка, який, бачте, дурницями займається, процедури люстрації уникнув і темні схеми очолює.

Непорядок! Громадську люстрацію має пройти під чуйним керівництвом активістів із «Патріотичної громади Буковини», «Антикорупційної комісії Народної ради Чернівецької області» та інших псевдоорганізацій. А зі схем полковник Зінченко може пару копійок вділити на потреби прогресивної громадськості – не збідніє. Певне так радилися активісти-патріоти і свого таки досягли. Бо місцеві телеканали показали бомбезну картинку «народного антиміліцейського гніву», ту картинку звісно побачили у Києві (недругів у Зінченка вистачало), а Арсен Аваков на кадрову розправу із начальниками, які марають честь відомства, швидкий.

Отримав Зінченко китайське попередження за те, що не вміє діалог із громадою налагоджувати. А Ігор Жижиян із товаришами тут-як-тут. Погрожують: «Ми таки до кінця справу із люстрацією не довели, Зінченко в «Альтфатері» не катався, тому прийдемо ще раз!». Товариш полковник зметикував швидко і підлеглих напружив, щоб ті швиденько назбирали грошенят із зображенням американських президентів.

Зібрані гроші, кажуть, і були передані новоявленому «буковинському робін гуду» в обмін на те, що Ігор Жижиян більше не буде проводити акцій під стінами УМВС і, при нагоді, ще послужить інтересам полковника Валерія Зінченка. Щоправда з тієї купи грошей довелося Ігорю Жижияну поділитися із своїми розбійниками, перепрошую, побратимами з наведення соціальної справедливості. До цього вузького кола увійшли псевдоафганець Юрій Ковалець та найактивніші «члени» фейкової «Антикорупційної комісії Народної ради Чернівецької області» Степан Терновецький і Степан Рожков.

Тому, панове, кому треба люстрацію на замовлення у форматі «All inclusive» провести, то звертайтеся до голови «Патріотичної громади Буковини» Ігоря Жижияна. Він не відмовляє, бо ж в «буковинські робін гуди» записався. Це в нього тепер основне місце роботи і головний спосіб заробітку.

Далі буде…

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте